Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 Az oldal  tartalmazza azoknak  a kivédhetetlen megtapasztalásoknak, AHA-élményeknek rövid, tömör szavakbaöntését, melyek néha kínomban, néha önvédelemből, néha játékból néha meg a "bizonyosan tudom hogy úgy van" elve alapján fogalmazódtak meg.

Mindenféle egyezés más okos és okosabb személyek mondásaival, nem a véletlen műve, vagy a gondolat egyetemes voltát, vagy a "kollektív tudat része vagyunk" elméletét támasztja alá, vagy egyszerűen csak az történt, hogy más is járt úgy, hogy kínjában, önvédelemből, vagy játékból szavakba öntötte az ő nagy AHA-élményét, megtapasztalását.

 

A husztiféle elméletek:  (huszti én vagyok)

A " létezik - nem létezik" a husztiféle elmélet szerint azt jelenti, hogy ha te úgy gondolod, hiszed, "tudod", tapasztalod, akkor neked persze létezik. Ám ezt a létezést kritikusan és nagyon figyelve gondold át.

Ám ha Te úgy gondolod, hiszed, "tudod",hogy nem létezik, akkor neked persze tényleg nem létezik.
Ám ezt a nemlétezést kritikusan és nagyon figyelve gondold át.

Feltehetőleg még nem láttál a valóságban tengeri tehenet, pedig létezik.

http://img.gawkerassets.com/img/18k4yh56ewuuyjpg/k-bigpic.jpg

Na ugye...

 Illúzió: Az illúzióban valóság az, ami a Valóságban illúzió. Az illúzió valósága azonban  - bár a valóságban illúzió, nagyon is valóságosnak tűnik.

KÁOSZ-elmélet: olyan, hogy káosz, mint rendetlenség, nem létezik.

                               A KÁOSZ a szempontok nélküli REND

Kudarc-siker elmélet:  Minden történés objektív. Az egónk érzései által lesz siker vagy kudarc. Ha tetszik az eredmény, sikernek gondoljuk, ha nem tetszik, kudarcnak éljük meg.

Segítség-elmélet: olyan, hogy "segíteni", nem létezik. Lehet együttműködve rátalálni, hogyan, merre, miképp lehet a következő lépése az illetőnek. A "segíts magadon, Isten is megsegít" egyetemes és örökérvényű okosság alapján mindenki csak magán tud segíteni. Aki magán nem tud segíteni - akár az én, vagy más - közreműködésemmel, azon senki sem tud.

Vicc-elmélet: Ha viccelődni tudok rajta, már félig kinn vagyok a gödörből.

Gyógyítás-elmélet: olyan, hogy "gyógyítás", na, ezt ujra kellene gondolni. A testet tünetmentesíthetjük, a valódi gyógyulást a lélek élheti meg az által, hogy tudatosítja a tünetet okozó megnyilvánulást. Gyógyítás helyett együttműködve veled, ráirányítom a figyelmedet arra, amit eddig figyelmen kívül hagytál, vagy nem ismertél fel, és ezáltal lehetőséged van arra,  hogy tudatosságodat növelve engedd a változást.

Döntés-elmélet: olyan, hogy "döntés" tudatosságunk, vagy tudatlanságunk csak egy bizonyos szintjén létezik. Dönteni akkor kell(ene), ha nem tudom, merre van az utam., és úgy látom, több lehetőségem van, amiből választhatok, tehát el kell(ene) döntenem, melyiket válasszam. Ám, ha tudom, merre van az utam, már nincs szükség döntésre, hiszen a többi, amit eddig lehetőségnek hittem, már nem számít.

"Rosszdöntés-elmélet": szerint olyan, hogy "rosszul döntöttem" sem létezik, csak olyan van, hogy tettem valamit, aztán meg nem tetszik tettem vagy nem tettem következménye.

Hitelmélet:  szerint semmi értelme a "hiszem" "nem hiszem" kérdésnek, hiszen a dolgok nem attól léteznek, hogy "hiszem" vagy sem... egyfelől, másfelől pedig működik a      " ha hiszed, neked létezik", "ha nem hiszed, neked nem létezik" ... harmadsorban pedig lásd az egyfelől alattit...

Félelem: ...