Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


India - egy fényes élet helyszíne

2010.04.24

Indiai élet

Samvarával, aki megvilágosodott Mesterünk, előző élet meditációt végeztünk. Egy fényes előző életbeli megtapasztalás segít abban, hogy azt a fényt, tudatosságot, amit egyszer már megéltem, áthozzam ebbéli életembe, ami által tudatosabbá fényesebbé tehetem.

  Ellazultan átadom magam a meditációnak. Kellemes, indiai zenét hallok. Erős energiahullámot érzek, és egy húzást felfelé, a koronacsakrán. Elindulok, és sebesen suhanok felfelé.

Egy piactér mellett ülök, a nyüzsgő forgatag mellett.

Ahogy figyelem őket, szomorúságot érzek, mert látom, hogy mindenki a fizikai dolgokkal törődik, beleragadtak a fizikai sík megéléseibe. Esznek, isznak, vásárolnak, birtokolnak, habzsolnak, dőzsölnek, az érzéki élvezetekkel azonosulnak.

 

Akkora fájdalmat és szomorúságot érzek, hogy már nem bírom tovább, felállok és elindulok egy magas hegy felé. Ahogy megyek, távolodok a forgatagtól, megállok és visszanézek. Ahogy nézem a piacot, az embereket, hallgatom a távoli zajokat, a fájdalom és a szomorúság átalakul végtelen szeretetté és elfogadássá. Ahogy eltölt ez a határtalan szeretetenergia, azt érzékelem, hogy jól van ez így, mindenki úgy éli az életet, ahogy tudja. Ebben az életükben most így. Szeretetenergiát érzek, szeretem és elfogadom őket. Hálás vagyok, hogy itt lehettem, és mostmár tovább tudok menni. Azt érzem, én vagyok ez az energia, ez a szeretet. Elindulok tovább egy hegyi ösvényen. Elmarad a város, elhalkulnak a zajok. Megyek fel a hegyre. Ahogy felérek, körülnézek,  azt látom, hogy minden fénybe borul. Azt érzem, a szeretetem is beleolvad ebbe a fénybe, én is fény vagyok. Eggyé válok ezzel a fénnyel.

Meditációban felidéztem indiai életem érzéseit, tudatállapotát. Arra gondoltam, pontosan szeretném látni azt a helyet, ahol Indiában éltem. Egy vízparton találtam magam, hegyekkel körülvéve.

Egy név is jött, nem pontosan, de a nevet beütve a keresőbe, megnéztem az interneten, és pontosítva: – Pune – létezik ilyen vidék. Megnéztem a hozzá tartozó tájakat, és ráismertem a meditációban látottakra. Amikor a képeket nézem, újra elönt az a fényes energia, és tudatállapot, bár nem olyan erőteljesen, de átadom magam neki, és mindig több marad belőle. Igyekszem a napi dolgaim közben is felidézni ezt a tudatállapotot, és minél inkább megtartani.

Erősebbnek, elfogadóbbnak, szeretet-teljesebbnek érzem magam azóta.

 

Ráfókuszáltam indiai életbeli magamra. Azt éreztem, hogy idős testben vagyok. Valahogy elindultam visszafelé az emlékben, és megérzékeltem fiatalkori magamat is. Izmos, magas testem volt, erőteljes fizikummal. Tiszta nyílt tekintetem, fekete rövid szakállam, fekete hajam volt.

Erősnek, bátornak, határozottnak éreztem magam. Azt érzékeltem, hogy harcos életem volt, mindig nemes, másokért való küzdelemben éltem, életem során ez alakult át bölcsességgé, majd szeretetteli elfogadássá, ami elvezetett a fénybe.

Mindennapjaimban igyekszem felidézni ezt az állapotot. Ebben az állapotban elfogadóbb vagyok, képes vagyok szeretettel fordulni mások felé.

 

 

A mappában található képek előnézete India